Voorbumper

Voorruit & achterscherm

Tussen 1946 en 1955 produceerden Bentley en Rolls Royce een reeks luxueuze auto's die stuk voor stuk bekend stonden om hun uitmuntende vakmanschap en aandacht voor detail. Tijdens deze periode boden deze prestigieuze merken een verscheidenheid aan carrosseriedelen om tegemoet te komen aan de veeleisende smaak van hun klanten.

Een van de opmerkelijke carrosseriestijlen die in die tijd voor Bentley en Rolls Royce beschikbaar waren, was de klassieke sedan of saloon. Deze elegante vierdeurs auto's hadden een ruim interieur, pluchen zetels en een verfijnde afwerking. Ze werden ontworpen om een comfortabele en luxueuze rijervaring te bieden, met de nadruk op verfijning en prestige.

Naast sedans boden Bentley en Rolls Royce ook cabriomodellen aan, beter bekend als drophead coupes. Deze auto's met open dak straalden een gevoel van glamour en stijl uit, waardoor inzittenden konden genieten van de sensatie van autorijden in de open lucht. Convertibles werden vaak verkozen door mensen die op zoek waren naar een meer opwindende rijervaring met behoud van de kenmerkende elegantie van het merk.

Bovendien produceerden Bentley en Rolls Royce in deze periode een beperkt aantal exclusieve en op maat gemaakte modellen. Deze op maat gemaakte auto's werden afgestemd op de specifieke voorkeuren en eisen van individuele klanten. De merken werkten samen met gerenommeerde carrosseriebouwers, zoals Park Ward, H.J. Mulliner en James Young, om unieke en persoonlijke carrosserieontwerpen te creëren. Deze op maat gemaakte modellen toonden het toppunt van luxe en vakmanschap, vaak met ingewikkelde details, handgemaakte interieurs en unieke kenmerken.

In totaal boden Bentley en Rolls Royce tussen 1946 en 1955 een reeks carrosserieën aan voor hun auto's, waaronder sedans, cabriolets en op maat gemaakte modellen. Elk voertuig werd zorgvuldig vervaardigd om de toewijding van de merken aan luxe, elegantie en ongeëvenaarde kwaliteit te belichamen. Deze auto's zijn nog steeds zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers en vertegenwoordigen een gouden tijdperk in auto-ontwerp en techniek.