Onderdelen voor alle
Rolls-Royce & Bentley auto's
van

1956-1965

Rolls-Royce

Bentley

Onderdelen voor Bentley en Rolls-Royce gebouwd tussen 1956 en 1965

Bentley en Rolls-Royce auto's gebouwd tussen 1956 en 1965 worden beschouwd als iconisch en zeer gewild bij autoliefhebbers. In deze periode waren zowel Bentley als Rolls-Royce eigendom van hetzelfde bedrijf, British Motor Holdings. Deze luxe auto's stonden bekend om hun uitmuntende vakmanschap, elegante design en krachtige prestaties.

Een opmerkelijk model uit dit tijdperk is de Bentley S-Serie, die in 1955 werd geïntroduceerd en tot 1965 in productie bleef. De S-Serie had een reeks carrosserieën, waaronder sedans, coupés en cabriolets, die een luxueuze en comfortabele rijervaring boden. Deze auto's werden vaak aangedreven door een zes- of V8-motor en leverden indrukwekkende prestaties voor die tijd.

Op dezelfde manier introduceerde Rolls-Royce in 1955 de Silver Cloud-serie, die ook tot 1965 in productie bleef. De Silver Cloud-modellen stonden bekend om hun verfijnde elegantie en weelderige interieurs. Ze waren uitgerust met krachtige motoren die voor een soepele en moeiteloze rijervaring zorgden.

Zowel Bentley als Rolls-Royce auto's uit dit tijdperk werden met de hand gemaakt, met minutieuze aandacht voor detail en met gebruik van de beste materialen die beschikbaar waren. De interieurs waren versierd met luxueuze lederen bekleding, fijn houtfineer en exquise garnituren, die een werkelijk weelderige ambiance creëerden.

Deze klassieke Bentley en Rolls-Royce auto's van 1956 tot 1965 staan hoog aangeschreven om hun tijdloze design, uitzonderlijke bouwkwaliteit en prestigieuze reputatie. Ze worden nog steeds gekoesterd door verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld en vertegenwoordigen het toppunt van luxe en uitmuntende auto's uit die tijd.